FOLLOWERS

Saturday, 27 June 2009

MANEK URAI : RM 300 JIKA TAK PULANG ! YE KE ?


Malaysiakini

Tawaran RM300 kepada penduduk Manek Urai sahaja. Tidak usah pulang membuang undi pada pilihanraya kecil 14 Julai ini jika mahu ganjaran tersebut, lapor akhbar web PAS hari ini.Memetik kenyataan Ketua Pemuda PAS Kelantan, Abdul Latif Abdul Rahman, Harakahdaily melaporkan wang itu sebagai habuan untuk menggalakkan pemilih memulaukan proses pembuangan undi. Berita lanjut : KLIK

Penghuni Gua : Ye ke ni. Ketua Pemuda PAS ni buat lawak fitnah lagi.

2. Kepada Ketau Pemuda PAS, anda ni islam ke? Jika islam jangan cakap sahaja. Buat lapuran polis dan lapuran kepada SPRM. Penjenayah yang beri rasuah ini jangan dilindungi. Buat repot dan biar mereka ini merengkok di penjara.

3. Jangan main sedap cakap sahaja tanpa bukti. Anda tu berjuang dengan imej islam. Jika tudauh tak beri bukti fitnah namanya. Jika dah ada bukti masih tidak buat lapuran polis anda jadi persubahat kerana melindungi penjenayah ini.

4. Buat lapuran polis segera dengan buktinya sekali. Jangan bercakap lagi sekiranya masih tak ada bukti. Meluat PG mendengarnya. Apa nak cakap lebih-lebih. Buktikan dengan tindakan dan bukti.

5. Semalam di Manek Urai, Puzi Ikan beri duit kepada pelajar cemerlang yang berjaya ke pusat pengajian Tinggi. Ini tak rasuah ke? Kalau BN , kome kata rasuah. Mengapa diberi di Manek Urai semasa PRK ini. Daerah lain tak ada ke pelajar yang memasuki Universiti?

6. Menyampah.......................

3 comments:

  1. KLU PAS YG BERI DUIT TOK GURU TAK ANGGAP HARAM,TU CUMA SUMBANGAN JE. TP KLU UMNO YG BUAT DI ANGGAP HARAM IKUT HUKUM HAKAM PAS. TENGKORAK DIA LAH!

    ReplyDelete
  2. Ala, mereka ni pun hanya dengar khabar2 angin je. Bukti tak ada, kalau ada tentu dah sampai kat balai polis tu. Cuma nak jadikan modal untuk ceramah je. Tak apa la, biarkan saja mereka buat fitnah. Biar bertimbun dosa ditanggung mereka. Nanti dah dekat nak mampus, jumpa N.Ajis minta diskaun dosa2 tu. Tak pun minta di'setel'kan saja dosa2 sebelum ini. Dasar Parti Ajaran Songsang...

    ReplyDelete
  3. jeniis mulut birat/ birak orang kelantan dan terengganu cakap

    ReplyDelete

PETA PELAYAR