FOLLOWERS

Sunday, 14 June 2009

PAS UBAH HALUAN MENGENAI SIS ! INILAH SIFAT MUNAFIK MEREKA !


Malaysiakini

Usul haram SIS: Penjelasan Khalid Samad
Jimadie Shah Othman Jun 14, 09 5:06pm

Yang Dipertua PAS Shah Alam, Khalid Samad berkata, mereka tidak berniat menggalakkan penggunaan kuasa untuk berdakwah "pihak yang berbeza pandangan dengan aliran Islam arus perdana", seperti Sisters in Islam (SIS)."Memang banyak pendirian SIS yang kita tidak senangi, tidak setuju dan kita rasakan bercanggah dengan hukum Islam itu sendiri.

Tetapi apa yang dimaksudkan di sebalik usul itu, supaya tindakan diambil dan diperbetulkan."Dalam perbincangan kita, kita bersetuju, perkataan itu (mengharamkan), menggambarkan kecenderungan dengan penggunaan kekerasan dan kuasa. Dan kalau itu yang dimaksudnya, ia bercanggah degan Islam itu sendiri," katanya dalam sidang media di Shah Alam. Berita lanjut : KLIK


Penghuni Gua : Munafik berflip flop lagi. Dulu mereka usulkan haramkan SIS. Sekarang beri macam-macam alasan untuk ubah perkataan haram dan pemulihan dalam usul di muktamar Agung PAS minggu lepas. Khalid Samad PAS Shah Alam memberi berbagai alasan seperti terlepas panjang lah dan sebagainya.


2. Belitnya bukan main. Habis buah silat dikeluarkannya bila dilihat usul yang dilulus sebulat suara itu di muktamar Agung PAS tempoh hari yang diusulakan oleh Shah Alam dilihat merugikan PAS.


3. PG tak hairan tentang mereka ini dan pemimpinnya. Jenis yang gunakan agama untuk kepentingan politik . Inilah jadinya. Ia akan sentiasa munafik dan Allah juga akan menunjukkan serta merta sifat munafik mereka. Berbagai lasan diberi setelah dilihat isu ini akan merugikan Pakatan Rakyat. PG tak hairan juga dari dulu lagi, Hudud pun sekadar untuk menang dalam PRU sahaja. Tak lebih.


4. Seterusnya kita lihat lagi selepas ini apa lagi mereka dan parti yang munafik dan menjual agama ini untuk keuntungan politik akan buat dan cakap.


5. Kepada PG, JAKIM perlu siasat SIS dan jika dilihat ia memang bertentangan dengan islam dari segi apa yang diperjuangkannya , Majlis Fatwa wajib mengeluarkan fatwa bagi mengharamkannya dan memulihkan mereka.


6. Tentang PAS dan Khalid Samad : bertaubat lah. Anda ini lebih teruk dari ular. Kalau jumpa ular dan anda di jalanan, wajib dipukul anda dulu dari ular tersebut. Menunjukkan munafiknya anda.


7. Sedarlah rakyat Malaysia beragama islam semua. Inilah wajah PAS sebenar...........

1 comment:

PETA PELAYAR