FOLLOWERS

Tuesday, 20 October 2009

BLOGGER MENCELA DYMM SULTAN PERAK !



Pihak-pihak tertentu wajib membuat satu lapuran polis terhadap blog ini kerana jelas ianya menghina dan mencela DYMM Sultan Perak. Penghinaan pemilik blog ini amat jijik sekali dan boleh dituduh di bawah akta Hasutan dan juga Ugutan jenayah di bawah Kanun Keseksaan.

2. Perkataan-perkataan dan ayat yang digunakan seperti " malahan manusia bernama Azlan Shah itu patut dihukum gantung sampai mampos " , " Orang macam ini bukan Sultan Beb, dia tu SYAITAN ".

3. Walau pun blog ini cuba berdalih dengan mengatakan " sekiranya tulisan RPK itu benar " tetapi jika di baca keseluruhan tulisan blogger ini jelas ianya mencaci dan mencela serta menjatuhkan hukuman tanpa merujuk bukti yang sah. Blogger biadap ini hanya merujuk tulisan PRK sahaja bagi mengesahkan cacian dan celaan kepada Institusi ini.

4. Kepada pihak yang bertanggungjawab : Sila ambil tindakan segera . Lindungilah Institusi ini dari niat jahat blogger-blogger bodoh seperti ini. Alamat blogger ini ialah : http://kerajaanrakyat.blogspot.com/2009/10/orang-macam-ini-bukan-sultan-beb-dia-tu.html

iaitu blog atas nama : Kerajaan Rakyat.

5. Komen lain mengenai blog ini juga boleh di baca di blog : Pisau Net

7 comments:

  1. Setuju. Malahan perkara macam ni pihak polis tek perlu tunggu ada lapuran orang ramai.

    ReplyDelete
  2. Setuju. Kita semua sebenarnya boleh buat lapuran polis. Banyak banyak pun.

    Tetapi mana dia peranan Bilik Perang Pemuda UMNO.

    ReplyDelete
  3. tembak bunag jer penderhaka macam nie... sekarang makin bercambah golongan khawarij nie

    ReplyDelete
  4. pemilik blog pembangkang ni wajib dihukum sula bersama seluruh ahli keluarganya. malah mayatnya dibakar.

    ReplyDelete
  5. Terlajak perahu boleh diundur..
    Bukan salah ibu mengandung..
    Adakah patut disalahkan si-Jebat & digelar penderhaka? sedangkan dia membela saudara seperguruan yg dizalimi?
    Sebenarnya dua perkataan ini adalah sama meaning pada hakikatnya iaitu : ZALIM/DERHAKA.
    Meletakkan sesuatu tidak pada tempatnya.
    Si-Jebat tidk sepatutnya mengamok ...dan sultan pun mesti bijak menangani masalah pentadbiran supaya tidak dilihat dgn JELAS kecacatan hanya dik mendengar tukang panasihat/si-bendahara.
    p/s - Firaun tu dah kira over jahatnya. setan pun terkejut 'beruk' dik ucapannya dulu..NAMUN Tuhan mendidik Nabi Musa agar menhadapi firaun tu dgn BAHASA yg baik...! Bukan menjilat tapi tegas dan beradap!
    Ambillah resmi padi..makin berisi makin tunduk.

    ReplyDelete
  6. SLM BRO..RPK KALAU BOLEH NAK TABALKAN ANUWAR JADI PRESIDEN MELAYU MURTAD YG PERTAMA DI DUNIA. SEKALIGUS MENYELAMATKAN PONGGONGNYA DARI TINDAKAN UNDANG2 APABILA KERAJAAN BARU TERTUBUH

    ReplyDelete

PETA PELAYAR