FOLLOWERS

Monday, 19 October 2009

NALA SAHKAN AZMIN ISTIMEWA PADA DSAI ! MENGAPA?


KUALA LUMPUR 18 Okt. - Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim wajar membuat penjelasan kenapa beliau terlalu memberi keistimewaan kepada Azmin Ali sehingga melantiknya untuk menerajui parti itu di Sabah.

Bekas rakan baiknya, Datuk S. Nallakarupan mempersoalkan kenapa Azmin tetap menjadi pilihan Anwar sedangkan di Sabah, terdapat ramai pemimpin veteran yang berpengalaman termasuk Naib Presiden PKR, Datuk Dr. Jeffrey Kitingan.

''Anda (wartawan) sepatutnya tanya Anwar kenapa Azmin begitu istimewa? Kalau dia tidak mahu jawab bolehlah tanya isterinya, Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail.

''Kalau semua orang tidak mahu jawab, barulah saya akan mengambil tugas itu, saya akan jelaskan apabila tiba masa yang sesuai,'' katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Krisis kepimpinan PKR Sabah semakin meruncing apabila 18 daripada 23 ketua bahagiannya membantah pelantikan Azmin yang merupakan Naib Presiden PKR sebagai Pengerusi Perhubungan Negeri.

Perkara itu disahkan oleh Jeffrey kelmarin yang menyatakan 18 Ketua Bahagian terbabit sudah pun menandatangani memorandum bantahan.

Malah, Datuk Zaid Ibrahim yang berucap di Kota Kinabalu malam tadi menyatakan harapannya supaya parti itu tidak akan didominasi oleh kumpulan tertentu yang mempunyai agenda peribadi.

Menurut laporan sebuah laman web, hasrat Zaid ke Sabah sebenarnya tidak direstui oleh Azmin dan kerana itu, Anwar telah menasihatkannya supaya tidak berbuat demikian.
Sementara itu, Nallakarupan sewaktu memberi gambaran mengenai jawapannya itu sekadar berkata:

''Azmin telah melakukan pengorbanan besar untuk Anwar dan ia tidak dapat ditandingi oleh mana- mana individu di negara ini.

''Saya pun dulu banyak berkorban, bekas Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK), Ezam Mohd. Noor juga pernah berkorban, tetapi ia tidak setanding dengan Azmin,'' dakwanya.

Dalam perkembangan berkaitan, Nallakarupan berkata layanan 'anak emas' yang diterima Azmin daripada Anwar menyebabkan beliau dan ramai lagi pemimpin lain bertindak meninggalkan PKR.

Penghuni Gua : Itulah tingginya pengorbanan Azmin terhadap DSAI. Nak tahu sebabnya? Sebabnya Azmin menghadiahkan isterinya kepada DSAI. Baca keputusan YAA Hakim dalam kes liwatnya terdahulu.

2. Dalam kes liwat terdahulu, mahkamah sudah sahkan bahawa DNA DSAI dan Shamsidar ( isteri Azmin ) adalah air mani / DNA bersetubuh. Air mani keduanya terdapat di tilam di Tivoli Villa.

3. Bab DNA ini, bagi perempuan keberangkalian / kemungkinan sama DNA seorang dengan seorang yang lain ialah 70 billion. Bagi lelaki ialah 60 billion. Jadi fikirkanlah.

4. Itulah pengorbanan Azmin. Nalakaruppan lah yang mengambil dan menghantar Shamsidar ke Tivoli Villa untuk berdating ...... dengan DSAI. Tak percaya? Percayalah. DNA adalah buktinya. Bill Clinton pun terpaksa mengaku skandalnya dengan Monica Lewensky kerana DNA. Anda bagaimaa?

5. Ish...ish...ish....istimewanya Azmin. Ini bukan fitnah. mahkamah telah sahkan. Pakar / ahli kimia sudah sahkan. Wan Azizah pun tahu apa bendanya DNA itu. Diakan dokter. Cuma dia tak boleh buat apa-apa. Dah laki dia. Terima ajelah.


2 comments:

  1. azmin..azmin..jgn ko ganti tempat shamsidar dh la ye..hihihih

    ReplyDelete
  2. HEHEH BRO SID..KLU DI GANTIKAN JUGAK BERMAKNA SHAMSIDAR BAKAL 'MENCERAIKAN' AZMIN DAN AZIZAH TERPAKSA 'MENCERAIKAN' ANUWAR DGN TALAK 3

    ReplyDelete

PETA PELAYAR