FOLLOWERS

Sunday, 17 January 2010

RIADAH MENUNGGANG KUDA DI AYER KEROH MELAKA !


Hari ini jam 4 petang hingga jam 630 petang, PG bersama Dato Idris Haron Ahli Parlimen Tangga Batu Melaka dan Ajol ( Rider baru) yang memiliki seekor kuda sendiri telah beriadah di sekitar Hutan Rekreasi Ayer Keroh dan Taman Tasik Utama bagi menguji trek baru . 3 ekor kuda keluar hari ini dan semuanya kuda yang betul-betul mantap. Keseluruhan tunggangan hari ini , adalah lari dan pecutan pantas sehingga 70 km sejam.

2. Macam racing juga le. Kecil kepala kita dibuatnya. Tetapi semuanya selamat pulang. Jarak tunggangan hari ini sejauh 9.5 km. Sakan jugalah menitik peluhnya. Tunggangan hari ini atas permintaan Dato Idris Haron yang amat rindu dengan tungggangan kuda bernama Suparjo ( baka Arab ) , yang mana beliau sudah tidak menunggang selama 2 bulan kerana pergi mengerjakan Haji. Semua rider hari ini menunggang dengan mantap dan mengikut arahan dan peraturan.

3. Jagalah kesihatan badan anda. Hidup hanya sekali. Jadi rasailah segala nikmat yang Allah kurniakan . Rugi kalau kita tidak gunakan, lakukan , termasuk menunggang kuda. Satu riadah yang amat baik. Terutama untuk lelaki. Tak perlu le beli ubat kuat yang diiklan di akhbar Harakah Daily tu. He he he he he...........................

No comments:

Post a Comment

PETA PELAYAR